LAKRITSAISET SAHRAMIPULLAT
Ihana, lakritsainen joululeivonnainen (20 kpl)
FREDRIK NYLÉN
INGREDIENSER
- 25 g hiivaa
- 2 dl maitoa
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 g sahramia
- n. 6 dl vehnäjauhoja
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- TÄYTE
- 75 g voita
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl calabrialaista lakritsipulveria
- VOITELU JA KORISTELU
- 1 kananmuna
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- Halutessa myös mustaa geeliväriä
TILLAGNING
- 1. Sekoita kerma, sokeri ja muscovadosiirappi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä seos 120-asteiseksi. Tämä vie noin 25-30 minuuttia.
- 2. Lisää sekaan voi ja anna keittyä vielä 2 minuuttia.
- 3. Pilko suklaa pienempin paloihin. Ota kattila liedeltä ja lisää seokseen suklaahake ja lakritsipulveri. Hämmennä kunnes seos on tasaista.
- 4. Peitä neliskanttinen, n. 20x30 cm vuoka leivinpaperilla. Kaada fudge vuokaan ja anna jäähtyä kokonaan.
- 5. Paloittele haluamasi kokoisiin paloihin. Jos haluat karamelleihin vieläkin enemmän lakritsin makua, voit pyöritellä ne lakritsirakeessa.